ÍGY KÉSZÜLT!2010-12-02 12:13:10

Felavatták Kolonics György síremlékét


"Méltóságteljes ünnepség keretében avatta fel a Kolonics György Alapítvány a legendás kenus síremlékét a Farkasréti temetőben. Angyal Zoltán volt szövetségi kapitány, az alapítvány kuratóriumának elnöke rövid beszédben méltatta Kolonics Györgyöt, majd a sírt felszentelték, a megjelentek pedig koszorúkat helyeztek el.

A Magyar Olimpiai Bizottság részéről Gyulay Zsolt alelnök, kétszeres olimpiai bajnok kajakos, escreplica.com valamint Molnár Zoltán főtitkár, az olimpiai bajnokok nevében pedig Dömötör Zoltán és Foltán László emlékezett. Az ünnepségen ott volt Kolonics György edzője, Ludasi Róbert és több egykori versenyzőtárs is.

Kolonics György 2008. július 15-én, alig három héttel a pekingi olimpia előtt, edzés közben halt meg. A sírkő szülei elképzelései szerint készült el, és látható rajta az olimpiai ötkarika, valamint egy kenulapát."

Némi magyarázat, hogy miért is került fel a honlapomra a sírkőavatás híre: Kolonics György szülei és a Kolonics György Alapítvány engem kért fel rá, hogy tervezzem meg a síremlék feliratát, amit természetesen, nagy tisztelettel elvállaltam.

www.zeusnet.hu