ÍGY KÉSZÜLT!2010-12-15 14:13:47

KÉP A FALON 3. Megnyílt a téli tárlat


Harmadik alkalommal álltunk - a KÉP A FALON festőművészeti portál alkotói - a közönség elé közös kiállítással, amelynek szervezési feladatait ezúttal is én láttam el. A megnyitóra közel 200 érdeklődő jött el, amivel elégedettek lehetünk, hiszen ez a létszám a helyszín befogadóképességének határait feszegeti. A hangulatot a Büdös Vornyik zenekar alapozta meg, akik Kate Endresz-Roberts megnyitóbeszéde után ismét vonót ragadtak. A kellemes este során számtalan beszélgetésre, baráti találkozásra nyílt alkalom és sikerült elég sok művésztárssal több-kevesebb mondatot váltani. Jól estek a dicsérő szavak és a jó tanácsok, amelyeket a honlappal és a kiállítás sorozattal kapcsolatban kaptam. Egy biztos: folytatása következik!

„Szombaton nagy érdeklődés mellett nyitott meg a képzőművészeket és művészetbarátokat összefogó internetes közösségi oldal, a iwc replica watches www.kepafalon.hu alkotóinak harmadik közös kiállítása.

Az online közösség amatőr és profi művész tagjainak száma mára elérte az ezres nagyságrendet. Az alkotók munkáit felvonultató nyári kiállítás a látogatók és a média érdeklődése nyomán sorozattá nőtte ki magát, és fél év elteltével már a harmadik állomásához ért.

A sorozat téli tárlatán ismét tíz festőművész alkotásai kerültek a falakra: B. Molnár Annamária, Fejes Sándor, Fülöp Miklós, Harsányi Zsuzsanna, Huszár Boglárka, Keresztes Ágnes, Makkai József, Orbán László, Palásti Renáta és Zétényi János.

A megnyitót a Büdös Vornyik nevű zenekar vezette fel, akik magyarországi és erdélyi tradícionális népzenéjükkel hamar felforrósították a hangulatot. A kiállítást Kate Endresz-Roberts lakberendező, televíziós műsorvezető, az Álomépítők című műsor egyik házigazdája nyitotta meg.

A kiállított munkák között a látogatók megtekinthették Fejes Sándor Tudomány és Művészetek című festményét, amely 2001-ben a párizsi zsűri beválogatott a legendás Őszi Tárlatra (Salon d'Automne). Arra a kiállításra, amelyen 1903 óta olyan legendás festőóriások művei fordultak meg, mint Cézanne, Matisse, Gauguin vagy Picasso.

A képek nézegetése közben az érdeklődőknek lehetőségük nyílt kipróbálni az olajfestés mikéntjét, hiszen a szervezők egy alkalmi műteremmel (festőállvánnyal, vászonnal, ecsettel, festékekkel, festőszerekkel) lepték meg a jelenlévőket.

A 3. KÉP A FALON kiállítás az év végéig tekinthető meg a Kertész29 Galéria nyitvatartási idejében, keddtől szombatig 12 és 20 óra között.”

Fotó: Dobos Ferenc

www.zeusnet.hu